Laurestes Nieuwpoort

C’est une bonne histoire.

Laurestes, het huis van mijn ouders, grootouders en overgrootouders. Iedere generatie heeft er zijn carrière, levenslust en passie tot leven volbracht. De fakkel wordt nu aan de jongste telg, Aurélie, overgedragen. Een frisse wind die met veel enthousiasme aan het volgende hoofdstuk van Laurestes begint.

De grote toewijding aan de Nieuwpoortse nalatenschap “de visserij” heeft een rijke geschiedenis gekend waar mijn grootvader een grote rol heeft gespeeld en waar het degelijk allemaal begon in het huis van Laurestes. Hij was zijn hele leven toegewijd tot de visserij en ook een befaamde paardenvisser van de streek. Mijn vader werd sterk meegetrokken in deze wereld en voelde zich heel gebonden met de zee. Gedreven door oma’s passie voor het koken die zalige goeie smaken kon teweeg brengen in grootmoederskeuken werd ook hij gepassioneerd door het koken.  

Doordat mijn vader prachtige jaren ervaring opgedaan had in het buitenland, begon het ondernemingschap werkelijk te kriebelen en starte hij met catering en al vlug nadien een gastronomisch restaurant met mijn moeder. Vanaf toen was Laurestes geboren en een volgende levenslust ging door het huis waaien.  Mijn moeder de ideale en meest warmhartige gastvrouw samen met mijn vader, een creatieve chef die magische smaken op het bord kon toveren maakte dit de zaak Laurestes tot een groot succes.

Nadien besloten mijn ouders een nieuwe boost doorheen Laurestes te geven en begonnen het huis om te bouwen tot een knappe B&B. Mijn vader besloot het avontuur van het gastronomisch restaurant te eindigen en zich vooral te focusssen op catering met prachtige evenementen. Mijn moeder, de warme gastvrouw zoals wij ze kennen kon zich heel creatief uitleven met een leuk ontbijt voor haar gasten en prachtige kamers aan te bieden.  

Ikzelf ben steeds gepassioneerd geweest door de hospitality wereld en ben simpelweg graag tussen de mensen. Ik verwen gasten graag, ben een creatieveling en één van mijn grootste hobby’s is koken. Toch keek ik het wat breder en besloot ik mijn focus te leggen op hotellerie. Met een mooi diploma Hotelmanagement en Marketingmanagement op zak ging ik zoals mijn vader op ervaring in het buitenland en ben ik echt gebeten door de hospitality wereld. Onvergetelijke avonturen meegemaakt  en schitterende ervaring opgedaan waar ik alles heb aan te danken tot de persoon die ik nu ben geworden en de passie die is meegegeven. Maar nog het meest heb ik te danken aan mijn ouders die voor mij de beste coaches waren in het leven en kan blijven van bijleren.

Sinds kort begon ondernemingsschap ook te kriebelen en ben ik na een mooie uitwerking met al de ervaring die ik heb opgedaan een nieuw concept aan Laurestes gaan geven. Met deze vernieuwing kan ik al mijn talenten en passie gebruiken; koken, gastvrijheid en hotellerie, dit in een creatief kader met nog veel mooie uitwerkingen naar de toekomst toe. Met volle enthousiasme begin ik aan mijn nieuw hoofdstuk…