Laurestes

Hightea momenten in Laurestes.

Life is like a cup of tea to be filled to the brim and enjoyed with friends

High Tea is de ultieme verwennerij en een typisch Engelse gewoonte. Het is verrassend genoeg een relatief nieuwe traditie. Thee is de nieuwe toekomst!  

De hele middag kletsen met vriendinnen onder het genot van een heerlijke kop thee, zoetigheid en hartige mini-snacks. Het is dankzij Anna, de hertogin van Bedford, dat we dat schaamteloos kunnen doen.  

In het vroege 1840 werden slechts twee maaltijden dagelijks gegeten. Éénmaal vroeg in de ochtend en daarna het wachten tot het diner ‘s avonds laat. Omdat hertogin Anna tussendoor trek kreeg en niet wilde wachten tot het diner, liet ze haar maids een lichte snack klaarmaken en in haar boudoir serveren. Daar stilde ze haar honger met kleine sandwiches, zoete broodjes en taartjes.  

Anna bracht haar zomers altijd door in Woburn Abbey, en hoewel ze haar lichte snack normaal gesproken alleen nuttigde, besloot ze uitnodigingen te versturen naar haar vriendinnen voor een afternoon tea; thee, lekkernijen en een wandeling doorheen haar prachtig domein als afsluiter. De middag was zo’n success dat Anna de traditie voortzette toen ze terugkeerde naar Londen. Daarmee was de trend gezet. Andere gastvrouwen namen haar idee over en een afternoon tea werd een bijeenkomst voor de elite. Deze theepauze werd een hippe sociale gelegenheid.

In de jaren 1880 stapten de dames uit de hoge klassen in lange jurken, handschoenen en hoeden voor de afternoon tea die gewoonlijk in het salon werd geserveerd tussen 16 en 17 uur. De traditionele afternoon tea bestaat uit een selectie fijne broodjes en scones geserveerd met clotted cream en jam. Taartjes en patisserie worden ook mee opgediend.  

Proeven van de enige echte English High Tea in een prachtige omgeving van natuur en in dit in het kader van de nostalgische Nieuwpoorts atmosfeer, wordt heerlijk genieten van een onvergetelijke ervaring.

“Quite a Tea party”

High Tea in de Laurestes kan gereserveerd worden voor groepen groter dan 6 personen voor speciale gelegenheden zoals verjaardagen, geboortefeestjes, vrijgezellen, etc. Openingsuren: op afpraak.
Er wordt gevraagd om een voorschot van 50% te betalen en wordt definitief bevestigd vanaf het moment dat het bedrag op onze rekening staat.

September t/m juni
In de maanden juli en augustus wordt er geen High Tea gereserveerd wegens ons druk seizoen.

Bekijk de High Tea Menu

Reserveren via contactformulier
of bel naar +32 494 82 77 66